Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z internetem

emilo303

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 3 dni mam problem z netem. Bardzo wolno wczytują się strony i mam bardzo wysoki ping w grach online a w menedżerze zadań pokazuje mi że wykorzystywany jest nie cały 1% łącza a transfer jest normalny. Czasem strona ładuje się szybciej czasami nawet 5 minut. Co robić ?? Przeszukałem już google, skanowałem kompa poszukując wirusów i nic.

Od urodzin aż do śmierci pozytywnie pierdolnięci. paulo coelho

Opublikowano

Napisz jaki dostawca internetu, czy masz router/ modem, jaka jest prędkość internetu. A tak że czy dzieje się to na wszystkich urządzeniach czy tylko na tym komputerze.

Opublikowano

Jaki ping miałeś 3 dni temu?

Próbowałeś skontaktować się z dostawcą?

Czy na innych przeglądarkach też tak wolno ładują się strony?

Spróbuj przeskanować komputer innym antywirusem.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

przed zmuleniem miałem ping od 20 do 80

Próbowałem się skontaktować ale nic z tego. Pracują od poniedziałku do piątku.

Tak na innych przeglądarkach jest tak samo.

Ok spróbuje.

Opublikowano

sprawdzam ale zaobserwowałem podczas aktualizacji nowego antivirusa że transfer rośnie a w pewnym momencie się zatrzymuje nawet regularnie maleje i bajciki nie lecą, tak jakby nagle połączenie się zerwało ale za chwile jest normalna kontynuacja . nie wiem o co chodzi

Opublikowano

Jeśli antywirus nie znajdzie ci wirusa, to chyba będziesz musiał poczekać do poniedziałku. Sprawdzaj czasem, czy się nie poprawia i jeśli zauważysz jakieś zmiany napisz.

Jakbyś zauważył jeszcze coś dziwnego to możesz napisać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chyba gubisz pakiety. Zadzwon do typka od ktorego masz neta.

Tylko uwazaj bo robia dobrze w bambuko. Dzwonisz, karza zrobic test na speedtest i jak z nimi rozmawiasz to jest bajecznie szybki a jak sie rozlaczysz to wraca do tego co bylo.

Opublikowano

Ludzie skoro napisał że na telefonie ma dobrze to niby co ma wspólnego z tym dostawca ?

Na początek możesz zrobić restart routera lub jak możesz podłącz komputer do innego routera, bądź inny komputer pod to samo wyjście w routerze. I potem napisz co jak działało.

Opublikowano

Chyba gubisz pakiety. Zadzwon do typka od ktorego masz neta.

Tylko uwazaj bo robia dobrze w bambuko. Dzwonisz, karza zrobic test na speedtest i jak z nimi rozmawiasz to jest bajecznie szybki a jak sie rozlaczysz to wraca do tego co bylo.

Przecież na speedtest ma dobrą prędkość. Problemem jest ping. Poza tym mało prawdopodobne, aby naprawili mu problem, a później to cofnęli.

Musisz im dobrze opisać swój problem, a powinni ci pomóc.

Ludzie skoro napisał że na telefonie ma dobrze to niby co ma wspólnego z tym dostawca ?

Na początek możesz zrobić restart routera lub jak możesz podłącz komputer do innego routera, bądź inny komputer pod to samo wyjście w routerze. I potem napisz co jak działało.

Faktycznie. Zobacz na innym komputerze albo systemie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Czytalem gdzies ze wlasnie ma znaczenie czy sie korzysta z komputera czy z telefonu przez wi fi. W neostradzie mialem identyczna sytuacje. Wiekszasc stron sie wgl nie chciala otworzyc. To jest na 100% wina dostawcy. U mnie po 2 dniach wszystko wrocilo do normy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...